nnlogo-emb

REISELIV   MILJØ   SKIPSFART   TURISME

Nordnorsk Næring

REISELIV   MILJØ   SKIPSFART   TURISME

Spennende dager for Espen og Agnes

Tirsdag startet en annerledes turistbåt daglige avganger, i første omgang fra Tromsø.

bilde

Med Brim skal passasjerene få en nesten lydløs tur i nordnorsk natur. Foto: Brim

Båten er el-drevet og har flere spesialiteter som langt fra er vanlig for turistbåter.

Fartøyet heter Brim – samme navn som rederiet. Det er utrustet med droner og undervannsmikrofoner som viser passasjerene livet under vann i de områdene båten seiler. Og når passasjerene får lyst på mat og drikke, kan de ta til seg lokal mat. Det sørger en avtale med selskap som bakeriet Steike Godt, Mathallen og bryggeriet Graff for – alle Tromsø-selskap.

bilde

Tirsdag 15. oktober var en merkedag for gründerne Ágnes Árnadottir og Espen Larsen-Hakkebo. Da kunne de se drømmen om el-båten Brim bli realisert. Foto: Brim

Sightseeing og Nordlys

Det er en batteripakke på 800 kWh som tar turister og tromsværinger med på sightseeing, fjordcruise og hvalsafari på dagtid og nordlys på kveldstid. Båten skal seile i Lofoten om sommeren og i farvannet utenfor Tromsø i vinterhalvåret.

Den 24 meter lange og 11 meter brede katamaranen kan seile ti timer på batteriene med en fart på rundt ti knop. Cruisefarten på 8-12 knop, mens toppfart er oppunder 20 knop. Når batteriene ikke holder lenger, kobles en dieselmotor på.

Tromsø havn har ifølge daglig leder Ágnes Árnadottir tilrettelagt for båten med en ladekabel på Kaia. Det samme har Svolvær havn gjort i forbindelse med sommerdrift der.

bilde

Brim har tatt i bruk undervannsdroner og -mikrofoner for at passasjerene skal få oppleve liv og landskap under havflaten de seiler på. Foto: Brim

Gratisturer

Mesteparten av båten er laget av aluminium. Den er ni meter høy og tar 140 passasjerer.

46 millioner kroner er investert i vidunderet. Initiativtakerne Ágnes Árnadottir og Espen Larsen-Hakkebo eier etter siste emisjon 22,5 prosent av eierselskapet Brim Holding gjennom Humpback Holding, som de eier halvparten hver av.

Den offisielle åpningen er 25. oktober. Det skjer ved havna der hotellet The Edge ligger. Da er det mulighet for å bli med på en gratis tur.

Del denne artikklen...

Del denne artikklen...

REDAKSJON

Terje Aurdal

Redaktør

Tlf. 913 88 748

ANNONSER

Viggo N. Danielsen

Produksjon / Annonser

Tlf. 922 86 696

PUBLISERES AV

Utviklingsselskapet
Refuse

Orgnr. 986 264 647

Nordn

Copyright 2017-2019

Powered by recoil