nnlogo-emb

INDUSTRI   OLJE OG GASS

Nordnorsk Næring

INDUSTRI   OLJE OG GASS

En glad Giæver forteller om Aker Solutions

─ Ingenting gleder oss mer enn nyheter om oppdrag til nordnorske leverandører, sier direktør Kjell Giæver i Petrol Arctic.

bilde

Kjell Giæver i Petroarctic forteller at rundt 70 prosent av nordnorske selskaps leveranser til petroleumssektoren var direkteleveranser. Foto: Petroarctic

Denne gang er det nye oppdrag til Aker Solutions i Sandnessjøen han tenker på. Selskapet ble nylig tildelt to oppdrag for Equinor på Norne.

Det ene oppdraget er en engineeringsstudie for trykkbeskyttelse av WI svivel. Det andre oppdraget omfatter et online annulus overvåkingssystem av de 6 stigerørene på Norne trykkbeskyttelse. Dette er allerede i gang, og vil ha en varighet til høst 2020.

Fornøyd lokasjonsleder

─ Vi er svært fornøyde med å vinne V&M arbeid for Equinor i Norskehavet. Det er også nytt at engineeringsavdelingen vår i Sandnessjøen skal jobbe for Equinor og Norne. Vi skal gjøre vårt beste for at Equinor blir fornøyd med disse to oppdragene, og at det vil sikre mer arbeid til Sandnessjøen, sier lokasjonsleder Anbjørg Skjerve til Petroarctic.no.

Samarbeid

I oppdragsperioden vil flere disipliner vil være i sving, hvor instrument - og kontrollsystem vil utgjøre en stor del av arbeidsomfanget på begge oppdragene. Arbeidsomfanget vil også omfatte fabrikasjonsarbeid som skal utføres ved Aker Solutions sitt anlegg på Strendene. Aker Solutions sitt kontor i Trondheim vil ifølge Giæver også være involvert i disse oppdragene, og bidra med både oppgaver og støtte underveis.

Høyt oppe i verdikjeden

─ Vi har et sterkt fokus på ringvirkninger og arbeidsplasser i nord, og dette er nok et eksempel på at nordnorske bedrifter ligger godt an når det gjelder direkteleveranser til operatørselskapene. I 2018 var dette tallet cirka 70 prosent av totalleveransene fra landsdelen. Vi gleder oss over at våre medlemsbedrifter leverer høyt oppe i verdikjeden. Dette vil fortsatt være en av våre kjernesaker, sier Giæver.

Del denne artikklen...

Del denne artikklen...

REDAKSJON

Terje Aurdal

Redaktør

Tlf. 913 88 748

Jonas Ellingsen

Journalist

ANNONSER

Viggo N. Danielsen

Produksjon / Annonser

Tlf. 922 86 696

PUBLISERES AV

Utviklingsselskapet
Refuse

Orgnr. 986 264 647

Nordn

Copyright 2017-2019

Powered by recoil