nnlogo-emb

MILJØ   SAMFERDSEL   REISELIV

Nordnorsk Næring

MILJØ   SAMFERDSEL   REISELIV

Historisk seilas

Hurtigrutens MS Roald Amundsen krysset Nordvestpassasjen som det første hybriddrevne skip.

bilde

HISTORISKE: Kaptein Kai Albrigtsen (i midten) og resten av mannskapet på MS Roald Amundsen skrev natt til onsdag historie som de første som krysset Nordvestpassasjen med hybridskip. Foto: KARSTEN BIDSTRUP/Hurtigruten

Da MS Roald Amundsen ankom Nome i Alaska natt til onsdag norsk tid, kunne kaptein Kai Albrigtsen og resten av mannskapet loggføre en historisk begivenhet:
Hurtigrutens nye ekspedisjonsskip er det første hybriddrevne skipet i verden som har krysset Nordvestpassasjen.  Milepel

- Hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten er unik. Men med denne grønne milepelen skriver vi historie sammen med gjestene våre, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.
- For bare få år siden var et cruiseskip med batteripakker nærmest utenkelig. Nå hedrer MS Roald Amundsen den store polarhelten hun er oppkalt etter ved å følge i Amundsens kjølvann, gjennom Nordvestpassajen med batteripakker og hybridmotorer, sier Skjeldam.

- Enorm respekt

bilde

I POLARHELTENS KJØLVANN: Polarhelten Roald Amundsen brukte tre år på sin kryssing av Nordvestpassasjen. Ekspedisjonsskipet MS Roald Amundsen brukte tre uker. Foto: KARSTEN BIDSTRUP/Hurtigruten

- Vi opplevde en del vær og vind. Da tenker man tilbake på de som foretok denne reisen for mer enn 100 år siden. Det Roald Amundsen og resten av mannskapet gjorde kan bare beskrives som en bragd. Det står en enorm respekt av å utforske et slikt barskt område som Nordvestpassasjen med datidens begrensede hjelpemidler, sier kaptein Kai Albrigtsen.

God mottakelse

- Vi har seilt gjennom sterk storm, kuling, snø, tåke og is. Og vi har opplevd nordlys, spektakulære solnedganger, storslagen natur og fantastisk dyreliv. Men det som har gitt størst inntrykk, er hvordan vi har blitt tatt imot av lokalbefolkningen underveis, akkurat slik som Roald Amundsen selv ble. Den unike gjestfriheten har gjort dette til en helt spesiell tur, sier Albrigtsen.

Spesialbygget

bilde

Det er enorme dimensjoner over batteripakkene ombord. Foto: Espen Mills/Hurtigruten

MS Roald Amundsen er spesialbygget for å seile i noen av verdens mest krevende farvann, og er spekket med banebrytende grønn teknologi og store batteripakker. Hun har skapt overskrifter verden over etter lanseringen tidligere i sommer.

Batteripakkene skal blant annet brukes til å støtte lavutslippsmotorene. Det vil redusere CO2-utslippene med mer enn 20 prosent sammenlignet med andre cruiseskip av samme størrelse.

Nye turer

Etter Nordvestpassasjen skal MS Roald Amundsen seile sørover langs kysten av Nord- og Sør-Amerika, før vintersesongen blir tilbragt i Antarktis.
Sommeren 2020 vil MS Roald Amundsen returnere til Nord-Amerika, der hun skal seile ekspedisjonscruise i Alaska.

Del denne artikklen...

Del denne artikklen...

REDAKSJON

Terje Aurdal

Redaktør

Tlf. 913 88 748

Jonas Ellingsen

Journalist

ANNONSER

Viggo N. Danielsen

Produksjon / Annonser

Tlf. 922 86 696

PUBLISERES AV

Utviklingsselskapet
Refuse

Orgnr. 986 264 647

Nordn

Copyright 2017-2019

Powered by recoil