nnlogo-emb

OLJE   ENERGI

Nordnorsk Næring

OLJE   ENERGI

Så mye leverte Nord-Norge til oljebransjen

Nå er fasiten for norske bedrifters leveranse til oljesektoren her. Og det er positiv lesing.

bilde

Kjell Giæver i Petro Artic mener at den siste oversikten over nordnorske selskaps leveranser til oljebransjen er godt nytt. Foto: Petro Arctic

Den årlige Levert-rapporten fra KunnskapsParken i Bodø fastslår at den nordnorske leverandørindustrien økte leveransene fra 2017 til 2018.

De leverte varer og tjenester for 3,76 milliarder kroner i 2018. Det er 3,3 prosent mer enn året før. Leveransene var til og med 50 millioner kroner høyere enn bedriftene selv forventet på forhånd.
- Dette er gode nyheter for samfunn og næringsliv i Nord-Norge, sa direktør i Petro Arctic, Kjell Giæver, da årets Levert-rapport ble presentert.

Han sier at medlemsbedriftene i Petro Arctic tror på fremtiden til petroleumsnæringen i nord og at de er godt rustet for fremtidige oppdrag.

176 bedrifter

bilde

Westcon Helgeland er et av de nordnorske selskapene som satser på leveranser til petroleumsbransjen. Foto: Westcon Helgeland

Det var 176 bedrifter i Nord-Norge som hadde bransjespesifikke leveranser til petroleumsnæringen i 2018. Dette er ni færre enn i 2017.

Det er stor forskjell mellom fylkene. Finnmark-bedriftene leverte mest, foran Nordland-bedriftene. Selskapene i Troms leverte minst.

Undersøkelsen omfatter

Leveransene gjelder selskap og avdelingskontorer som har registrert forretningsadresse i Nord-Norge. Utstyr og tjenester som ikke er bransjespesifikke, som for eksempel mat og møbler, er ikke med i tallene.

Del denne artikklen...

Del denne artikklen...

REDAKSJON

Terje Aurdal

Redaktør

Tlf. 913 88 748

ANNONSER

Viggo N. Danielsen

Produksjon / Annonser

Tlf. 922 86 696

PUBLISERES AV

Utviklingsselskapet
Refuse

Orgnr. 986 264 647

Nordn

Copyright 2017-2019

Powered by recoil