nnlogo-emb

SAMFUNN   KLIMA

Nordnorsk Næring

SAMFUNN   KLIMA

– Verdens vakreste nattevandring

Tromsø kommune og Norad ønsker at folk skal gå mann av huse natt til søndag.

bilde

Denne faksimilen fra Norads hjemmeside viser vandringsruta. Den går fra Tromsø sentrum, over Tromsøbrua og opp Sherpatrappa til toppen av Fjellstua.

Lørdag 31. august arrangerer Norad nattvandring for FNs bærekraftsmål i Tromsø.
Vandringen vil gå fra Tromsø sentrum, over Tromsøbrua og opp de over tusen trappetrinnene i Sherpatrappa. Langs løypa vil det være flere lokale kulturinnslag og på toppen venter sceneprogram og konsert.

Fremtidsplan

Vandringen arrangeres for å rette søkelyset mot hvor viktige bærekraftsmålene er. Norad ser på nattevandringene som et nasjonalt krafttak for å informere om viktigheten av at vi jobber sammen for å nå de globale målene.

Tromsø kommune og UiT Norges arktiske universitet er med som samarbeidspartnere og arrangørene lover at dette blir en stemningsfull tur i flotte omgivelser.
– Bærekraftsmålene er en felles arbeidsplan for hele verden for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Vi gleder oss til å arrangere nattevandring i vakre Tromsø, sier direktør i Norad, Jon Lomøy.

122 tiltak i Tromsø

Tromsø kommune og UiT Norges arktiske universitet har i forbindelse med nattevandringen tatt ekstra eierskap til bærekraftsmål 13 – stoppe klimaendringene. Kommunen har vedtatt en klima-, miljø- og energiplan med ambisiøse mål og 122 tiltak for å bedre klima i regionen.
– Det haster. For å berge kloden må vi alle engasjere oss og bidra med vårt! Derfor har vi i Tromsø kommune satt som mål å redusere klimagassutslippene med 50 prosent innen 2025 og 85 prosent innen 2030, sier ordfører Kristin Røymo.

Del denne artikklen...

Del denne artikklen...

REDAKSJON

Terje Aurdal

Redaktør

Tlf. 913 88 748

ANNONSER

Viggo N. Danielsen

Produksjon / Annonser

Tlf. 922 86 696

PUBLISERES AV

Utviklingsselskapet
Refuse

Orgnr. 986 264 647

Nordn

Copyright 2017-2019

Powered by recoil