nnlogo-emb

REISELIV   SAMFUNN

Nordnorsk Næring

REISELIV   SAMFUNN

Isdåp

Det blir iskaldt når hurtigruten skal døpe hybridskipet MS Roald Amundsen.

bilde

Foto: ESPEN MILLS/Hurtigruten

Skipet skal døpes i Antarktis og det skal døpes med is i stedet for Champagne. Dåpen skal skje i begynnelsen av november.

Skipet skal døpes etter samme ritual som mannen det er oppkalt etter brukte da han døpte polarskuta «Maud» i 1917.

«Det er ikke min akt å håne den edle drue. Men allerede nå skal du få føle litt av ditt rette element. For isen er du bygget, og i isen skal du tilbringe din beste tid, og der skal du løse din oppgave. Med vår dronnings tillatelse døper jeg deg Maud”, sa polarhelten Roald Amundsen før han selv svingte isklumpen mot skipets baug.

Vil hedre

- For å hedre Roald Amundsen og den unike arven etter de norske polheltene, tar vi opp igjen dette ritualet. Med vår over 125 år lange historie, skal vi bruke historiens første skipsdåp i Antarktis til å vise vår respekt for havet, miljøet og både tidligere og nålevende utforskere, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.
MS Roald Amundsen er verdens første hybriddrevne cruiseskip, det første cruiseskipet i verden som har seilt kun på batterikraft – og snart det første skipet i verden som er døpt i Antarktis.

Den helt spesielle, under hybridskipets første ekspedisjonscruise til Det hvite kontinentet.
- Vi kan ikke tenke oss et bedre og mer passende å døpe et så unikt skip som MS Roald Amundsen enn Antarktis, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Batteripakkene skal hovedsakelig brukes til å støtte lavutslippsmotorene. Det vil redusere CO2-utslippene med mer enn 20 prosent sammenlignet med andre cruiseskip av samme størrelse.

Del denne artikklen...

Del denne artikklen...

REDAKSJON

Terje Aurdal

Redaktør

Tlf. 913 88 748

Jonas Ellingsen

Journalist

ANNONSER

Viggo N. Danielsen

Produksjon / Annonser

Tlf. 977 84 014

PUBLISERES AV

Utviklingsselskapet
Refuse

Orgnr. 986 264 647

Nordn

Copyright 2017-2019

Powered by recoil