nnlogo-emb

REISELIV   TETT PÅ

Nordnorsk Næring

REISELIV   TETT PÅ

Cape Fish-Olsen går sammen med Hurtigruten

Bjørn-Ronald Olsen i Honningsvåg har gjort det stort på krabbe og fisk. Nå satser han også på hotell.

bilde

Cape Fish og Hurtigruten har blitt enige om å skape flere arbeidsplasser i Honningsvåg og unike opplevelser for Hurtigrutens passasjerer. Foto: Hurtigruten

bilde

Fiskeindustri-eier Bjørn Ronald Olsen skaffet seg et hotell i fjor. Nå har han funnet sammen med Hurtigruten for å utvikle Honningsvåg og Nordkapp som reiselivsdestinasjon. Foto: Cape Fish Group

Olsen har har tjent store penger gjennom vellykket drift av Storbukt Fiskeindustri, som han eier gjennom Cape Fish Group. Han har hatt en vellykket satsing på snøkrabbe og kongekrabbe, i tillegg til hvitfisk. I 2017 omsatte han for 240 millioner kroner – med Cape Fish som merkevare.

Et hotell har Olsen allerede skaffet seg. Det er The View Hotel i Honningsvåg, som kom i drift i fjor sommer. Målgruppen er betalingsvillige reisende. Olsen kjøpte hotellbygget av Konrad Karlsen, som drev hotell basert på en tidligere militær mannskaps- og offisermesse.

Nye opplevelser

Nå skal Olsen samarbeide med Hurtigruten om å bygge ny kai til Hurtigrutens daglige anløp, et opplevelsessenter for turister, restaurant med lokale råvarer og utvikling av hotellet i Honningsvåg.

bilde

The View Hotel i Honningsvåg er Bjørn Ronald Olsens første hotell. Her er bildet slik det fremstår i Booking.com, som er en av salgskanalene til hotellet.

– For å videreutvikle Nordkapp må store reiselivsprosjekter ha en lokal forankring. Samarbeidet mellom Cape Fish og Hurtigruten er et perfekt eksempel på dette. En kobling mellom fiskeri og reiseliv vil skape betydelige ringvirkninger både lokalt og nasjonalt, sier Olsen.

Nordkapp

Mange er forundret over at det er mulig å kunne ta inngangspenger til Nordkapp-platået, der et Scandic-hotell råder grunnen i dag.

bilde

Hurtigruten vil investere i eksklusiv overnatting på Nordkapp. Foto: Ørjan Bertelsen

Konserndirektør Thomas Westergaard i Hurtigruten sa i mars til NRK Finnmark at det er monopol på Nordkapp-platået, og at de ønsker å fjerne dette monopolet. Nå har Hurtigruten og Cape Fish planer om å bygge et hotell på Nordkapp-platået. Tanken er at overnattingsgjestene på platået skal bo på luksuriøse, dyre suiter.

Hurtigruten mener det skal være dyrt å bo på en så eksklusiv destinasjon som Nordkapp. Olsen i Cape Fish mener tydeligvis det samme. Anlegget på Nordkapp skal være et signalbygg, det vil si at arkitekturen skal være unik og oppsiktsvekkende.

Helårlig

bilde

Hurtigruten-sjef Daniel Skjeldam vil øke opplevelsene for reisende som kommer til Honningsvåg og Nordkapp. Foto: Hurtigruten

Hurtigruten-sjef Daniel Skjeldam mener at Nordkapp fortjener et skikkelig løft i kvaliteten. Det må vel tolkes som et spark til Scandic Nordkapp.

Hans kollega Westergaard har tidligere vært sitert i NRK Finnmark på at han ikke synes kvaliteten på anleggene på Nordkapp er god nok. Et synspunkt Scandic Nordkapps direktør Hans Paul Hansen da sa seg uenig i.

Hele Hurtigrutens nye Nordkapp-anlegg skal være åpent året rundt.
– Vi skal satse på lokale arbeidsplasser, lokale råvarer, lokale samarbeidspartnere og lokal verdiskapning. En slik investering som Hurtigruten nå foreslår vil ikke bare være viktig for Nordkapp, men for hele regionen, sier Skjeldam.

Han fastslår at en investering i Honningsvåg er avhengig av at planene på Nordkapp også blir realisert.

Hurtigruten er den aktøren som bringer desidert flest besøkende til Nordkapp. I 2018 tok selskapet med 193.000 gjester innom Honningsvåg og solgte 63.000 utflukter – de aller fleste til selve platået.

Stort potensial

Skjeldam i Hurtigruten mener at Honningsvåg og Nordkapp har et enormt potensial. Det er derfor Hurtigruten velger å samarbeide med lokale partnere for å utvikle dette.

I tillegg til de to destinasjonene i Nord-Norge, har Skjeldam inngått samarbeid med Bergen, med mål om å samle de fremste havmiljøene i verden og skape en grønn bydel.  Akvariet i Bergen er også invitert inn i prosjektet.
– Vi vil ikke bare presentere fjorder og fjell, vi vil la besøkende ta del i lokalsamfunnet, få studere verdens fremste forskning på hav, oppleve moderne fiskerianlegg og høykvalitets reiselivsopplevelser, der miljø og bærekraft står i fokus, sier Skjeldam.

Del denne artikklen...

Del denne artikklen...

REDAKSJON

Terje Aurdal

Redaktør

Tlf. 913 88 748

Jonas Ellingsen

Journalist

ANNONSER

Viggo N. Danielsen

Produksjon / Annonser

Tlf. 922 86 696

PUBLISERES AV

Utviklingsselskapet
Refuse

Orgnr. 986 264 647

Nordn

Copyright 2017-2019

Powered by recoil