nnlogo-emb

NÆRINGSLIV   HÅNDVERK

Nordnorsk Næring

NÆRINGSLIV   HÅNDVERK

Gullkantet håndverk

Elektroinstallasjon er den mest gullkantede håndverksbransjen.

bilde

Her ligger hovedkontoret til Nord-Norges største tekniske entreprenør. Foto: Elektro Bodø

Hvis målet for en håndverker er å starte et selskap som skal bli stort, ser det ut til at han eller hun bør velge elektrofaget. 16 nordnorske håndverksbedrifter hadde over 60 millioner kroner i årsomsetning i 2017. 10 av disse er registrert under kategorien elektrisk installasjonsarbeid. Deretter er det rørleggerselskap som har vokst mest.

Dette bildet må imidlertid suppleres med at byggmesterbedrifter som vokser seg store vokser seg samtidig ut av den rene tømrerbransjen over i entreprenørbransjen, og dermed ut av håndverksoversikten til Nordnorsk Næring. Det har blant annet Alta-selskapene Byggmester Geir Svendsen, Byggmester Bengt Andersen og 2Tal gjort. De tre har til sammen over 250 millioner kroner i omsetning.

Mest lønnsom

De bedriftene som driver med elektrisk installasjonsarbeid er også de mest lønnsomme. 13 av de 20 mest lønnsomme håndverksbedriftene i Nord-Norge er i dette fagområdet. Det samme er tre på topp. Ingen av de 40 største selskapene er med i 25-på-topp når det gjelder lønnsomhet, så største er ikke det samme som mest lønnsom i håndverksbransjen.

De største

De største bedriftene innenfor håndverk har vokst seg ut fra ren håndverkervirksomhet og tilbyr et bredt spekter av tjenester. Blant disse er Elektro Bodø, som tilbyr automasjon, maritim elektronikk, rørleggertjenester, VVS og elektroinstallasjon.

Bygghåndverksbedrifter – 2017

tabell
tabell

Del denne artikklen...

Del denne artikklen...

REDAKSJON

Terje Aurdal

Redaktør

Tlf. 913 88 748

Jonas Ellingsen

Journalist

ANNONSER

Viggo N. Danielsen

Produksjon / Annonser

Tlf. 922 86 696

PUBLISERES AV

Utviklingsselskapet
Refuse

Orgnr. 986 264 647

Nordn

Copyright 2017-2019

Powered by recoil