nnlogo-emb

SAMFUNN   SAMFERDSEL

Nordnorsk Næring

SAMFUNN   SAMFERDSEL

Sanntid rulles ut i hele Nordland

Nå blir det sanntidsinformasjon for folk på farten i hele Nordland. Det betyr at de reisende får informasjon om når bussen og båten faktisk kommer og slipper å vente i vær og vind.

bilde

Fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp). Han håper at innføringen av sanntid skal bidra til at flere velger å reise kollektivt.

Systemet er allerede i drift på Nex1 Sandnessjøen – Bodø, ferjeruta Nesna – Levang, Bodø – Moskenes og bybussen i Bodø.  Nå fortsetter utrullingen med alle båt- og ferjeruter og deretter med bybussene og langrutene.
- Sanntid gir kundene våre en bedre reiseopplevelse. De vil få oppdatert informasjon om når bussen eller båten faktisk går fra holdeplassen eller kaia og om eventuell forsinkelse, forteller fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp).

Han håper at innføringen av sanntid skal bidra til at flere velger å reise kollektivt.

For å få den oppdaterte informasjonen må kunden bruke appen 177nordland. Den samme informasjonen får de på nettsiden 177nordland.no og inni bussene. Etter hvert kommer også informasjonstavler ved utvalgte busstopp og kaier. 
- Sanntidssystemet er spesielt bra for reisende som er blinde og svaksynte. Opplesningen inni bussen bidrar til det blir lettere å reise kollektivt, mener samferdselsråden.

Del denne artikklen...

Del denne artikklen...

REDAKSJON

Terje Aurdal

Redaktør

Tlf. 913 88 748

ANNONSER

Viggo N. Danielsen

Produksjon / Annonser

Tlf. 922 86 696

PUBLISERES AV

Utviklingsselskapet
Refuse

Orgnr. 986 264 647

Nordn

Copyright 2017-2019

Powered by recoil