nnlogo-emb

TETT PÅ

Nordnorsk Næring

TETT PÅ

Delikatessebutikk med utsikt

Nesten ytterst i Lofoten forbinder E 10 lille Sakrisøy med fastlandet. Her ligger delikatessebutikken til Anitas Sjømat – med merkenavnet Anitas Seafood.

bilde

Anita Gylseth ruster opp utestuen til delikatessebutikken på Sakrisøy i Lofoten. Foto: Anitas Seafood

I fjor kåret bladet Motor maten herfra til Norges beste veimat. Og Mattilsynet har gitt stedet et smilefjes som tegn på sunne kjøkkenforhold. I høst vant selskapet prisen for Nord-Norges mest nyskapende produkt i konkurransen Arktisk verdiskaping.

Bak disken er mye godt fra havet. Innehaveren, Anita Gylseth, forteller at de kjøper råstoffet fra lokale fiskere og fiskebruk. Råstoffet foredler de selv. Det som går aller best er fiskeburgeren deres.
– Den er verdensberømt, spøker hun, med tanke på at mennesker fra alle verdenshjørner er innom og kjøper burgeren. Men du får også røkt hval, røkt ørret, boknafisk, laks, blåkveite, ørret og mer.

bilde

Anitas Seafood har hvert år salgsbod i bondens marked i Oslo. Foto: Anitas Seafood

Bondens marked

Hver september tar folk fra forretningen turen til Oslo med salgsbod på Bondens marked, som gjester hovedstaden med jevne mellomrom. Her selger Anitas Sjømat delikatesser fram til nærmere jul. Får de tid, blir de representert på Bondes marked i Oslo også til våren.

Vinterturisme

I Lofoten har vinterturismen hatt en kraftig oppblomstring de siste årene. Det er særlig folk som vil se nordlyset og hobbyfotografer som kommer på den tiden. Og det har Gylseth tatt konsekvensen av.
– Vi vil gi turistene en større opplevelse når de kommer til oss, sier hun.

Hun forteller at de skal utvide og bygge inn utestuen og gi den store panoramavinduer slik at turistene kan sitte godt og varmt «ute» og oppleve uvær, finvær og lysforhold de neppe har i byene de bor i. Herfra kan de se de mektige Lofoten-fjellene og av og til også fryde seg over en ørn som seiler forbi – og dessuten kunne fotografere fra stua.

Gylseth har også planer om å sette opp noen gapahuker beregnet på ivrige fuglekikkere og - fotografer. Innovasjons Norge støtter prosjektet med bedriftsutviklingsmidler.

Gylseth tar også imot overnattingsgjester, og jobber med å få på plass et nytt tilbud med kulturelle aktiviteter.

Del denne artikklen...

Del denne artikklen...

REDAKSJON

Terje Aurdal

Redaktør

Tlf. 913 88 748

Jonas Ellingsen

Journalist

ADM. / ANNONSER

Dag-Håvard Danielsen

Dagl. leder

Tlf. 484 29 472

Viggo Danielsen

Markedskonsulent

Tlf. 977 84 014

ABONNEMENT

abo@nordn.no

Tlf. 411 90 782

GRAFISK PRODUKSJON

Viggo Danielsen

Produksjon / Web

Tlf. 977 84 014

Nordn

Copyright 2017
Nordnorsk Næring AS

Powered by recoil