SAMFUNN FISK
Norges Råfisklag, Mattilsynet og Nofima har kontrollert nordnorske fiskeres behandling av fisken. Dette er hva de fant.
Illustrasjonsfoto: David Nilsen/Wikimedia Commons
Råfisklaget har laget en rapport om erfaringene fra kvalitetstilsyn i perioden 2015-2017. Her er noen erfaringer:
85 % av fangstene var tilstrekkelig utblødd. (Det er svært viktig for kvaliteten av fisken tømmes ordentlig for blod.)
75 % av fangstene var kverk-skjært (kuttet over strupen slik at fisken blir godt utblødd.)
90 % av sløyingen var fagmessig utført
40 % av fangstene hadde redskapsmerker, hovedsakelig fra garn og rødslått fisk
70 % av båtene hadde utstyr for utbløding
90 % av båtene hadde tilstrekkelig container-kapasitet, og 80 % hadde tilstrekkelig vann for å unngå press på fisken
65 % av båtene holdt fiskeslagene adskilt
Gjennomsnittstemperaturen på fisken ble målt til 4,1 grader. Litt under halvparten av fangstene hadde en temperatur lik eller under 4,0 grader. (Ifølge Nofima bør fisken være 2 grader eller kaldere.)
Nesten alle anleggene hadde tilstrekkelig mottakskapasitet
Les også:
Tlf. 411 90 782
Produksjon / Web
Tlf. 977 84 014