nnlogo-emb

IT OG IKT

Nordnorsk Næring

IT OG IKT

Vesterålens nettrakett

Noen griper sjansen når den er der. Det gjorde Line Johansen.

bilde

Linje Johansens planer er intet mindre enn å gjøre Nettrakett til Nord-Norges beste digitale byrå. Foto: Nettrakett

Hun og samboeren Marius Jørgensen flyttet til Bø i Vesterålen hvor hun etablerte en nettbutikk. Etter hvert kom det henvendelser fra bedrifter som lurte på om de kunne hjelpe dem med å komme på nett.
– Vi så behovet i markedet og skjønte at dette måtte gjøres noe med, sier Line Johansen, som er eier og daglig leder av selskapet Nettrakett.

Navnet Nettrakett ble valgt fordi de ville ha et spenstig navn. Navnet skulle dessuten signalisere at ting går fort i vår tid og at selskapet henger med. Logoen peker oppover som en rakett.

Har tatt av

– I starten tok vi oppdrag av denne typen bare fra de som henvendte seg. Vi var ikke harde på markedsføring, men i fjor begynte vi også å markedsføre oss selv aktivt på nett, sier Johansen.

Dette året begynte omsetningen å ta av. Johansen forteller at de har oppbemannet fra to til åtte fast ansatte. I tillegg har de en lærling og en praksisplass innenfor programmering.
– Nordnorske bedrifter får øynene mer og mer opp for digitale løsninger, sier Johansen.

Selskapet hennes tilbyr mer enn hjelp med nettløsninger og drift av disse. Nettmarkedsføring, analyse, grafisk design, foto og strategisk rådgivning er også tjenester de tilbyr. Produktene er alt fra hyllevare til egenutviklede løsninger fra bunnen av. For tiden er de i ferd med å utvikle en ny løsning for en nettbutikk på Vestlandet fra grunnen av. Selskapet har laget en gratis e-bok om nettmarkedsføring som man kan få via Nettraketts hjemmeside.

Skrur opp ambisjonene

Selskapet bruker 15 prosent av tiden til å oppdatere kunnskapen sin. Johansen forteller at de fleste kundene er i Vesterålen, men at de har kunder fra Oslo i sør til Alta i nord.
– Planen framover er å bli Nord-Norges beste digitale byrå. Vi er i utvikling hele tiden og vi er åpne for muligheter som byr seg. Det er en drøm å kunne opprette flere avdelinger i alle større byer i Nord-Norge, sier Johansen, som er oppvokst i Alta.

Hun sier at arbeidskraft ikke er lett å få tak i og at det kan være en utfordring.
– Jeg håper videregående skoler og andre utdanningsinstitusjoner tar mer tak i programmering. Vi og næringslivet trenger flere gode folk på det området, sier hun.

Selv om mye teknologi er blitt for hyllevare å regne, er det ifølge Johansen økt behov for programmerere.

Sikkerhet

– Hvilket råd har du til selskap som vil komme seg på nett?

– Det har blitt så mye å tenke på når bedriften skal på nett at det kan være lurt å ha en profesjonell til å kunne bistå. Det finner du ved å søke etter et byrå på nettet.

Johansen sier at det finnes hyllevarer, men ikke alle har god nok sikkerhet eller den fleksibiliteten man kanskje ønsker. Sikkerheten kan man også risikere å overse hvis man lager en hjemmeside selv. Hun poengterer at mange ikke tenker over hvor viktig det er med back-up-løsninger. En annen viktig faktor er kryptert kommunikasjon mellom nettsiden og brukerne. At det siste er til stede ser man ved at nettadressen har en «s» etter «http», altså https.
– En slik sikkerhetsprotokoll burde vært standard, sier Johansen. Hennes trøst er at mange tilbydere av web-hotell og serverplass ikke tar ekstra betalt for å forsyne nettsider med en slik sikkerhet.

Line Johansens tips

5 tips til bedrifter som ønsker å satse på nett:

Utnytt sosiale medier. Sosiale kanaler gir deg gode muligheter til å bygge merkevare, skaffe deg nye kunder og knytte eksisterende kunder tettere til deg.

Facebook har et kraftfullt annonseverktøy som lar deg rette annonser mot din målgruppe. Du bruker dermed ikke dyrebare annonsekroner på personer som ikke er aktuelle for dine tjenester/produkter.

Prøv annonser i Google. Tekstannonser gir bedre synlighet i søkeresultater og bildeannonser gir synlighet på nettsider som har Googles annonsenettverk, eksempelvis nettaviser.

Ha en sikker og mobilvennlig nettside. Dette gir høyere rangering i søkeresultatene.

Ha en universell utformet nettside. Universell utforming på nett er lovpålagt og gir alle personer, også de med nedsatte funksjonsevner, mulighet til å bruke nettsiden din.

Del denne artikklen...

Del denne artikklen...

REDAKSJON

Terje Aurdal

Redaktør

Tlf. 913 88 748

Jonas Ellingsen

Journalist

ADM. / ANNONSER

Dag-Håvard Danielsen

Dagl. leder

Tlf. 484 29 472

Viggo Danielsen

Markedskonsulent

Tlf. 977 84 014

ABONNEMENT

abo@nordn.no

Tlf. 411 90 782

GRAFISK PRODUKSJON

Viggo Danielsen

Produksjon / Web

Tlf. 977 84 014

Nordn

Copyright 2017
Nordnorsk Næring AS

Powered by recoil