nnlogo-emb

SAMFUNN   MEDIA

Nordnorsk Næring

SAMFUNN   MEDIA

Ble reality-serie på TV3

Jon Henrik Larsen og nettavisen Salangen Nyheter har blitt kjent for store deler av landet i år etter at TV3 laget et reality-program om dem.

bilde

Jon Henrik Larsen legger vekt på det positive fremfor det negative. Foto: TV3/Nent Group

Larsen forteller at det var han som kontaktet TV3 med forslag om programmet. Og det ser ut til å ha vært et smart trekk. Annonseinntektene har økt og de har fått mange nye lesere over hele landet.
– Vi har fått mange utflyttete nordlendinger som lesere, men også mange som ikke har røtter nordfra. De liker tankegangen, nisjen og nyhetene, sier Larsen.

Nettavisen hadde 8-9000 sidehenvisninger per dag før tv-serien. Etter er antallet oppe i 25.000, ifølge Larsen. Så nå leser mange mennesker over hele kongeriket små, lokale nyheter fra Salangen og Lavangen, som er de to kommunene Salangen Nyheter dekker.

Endret livet

Larsens interesse for media ble vekket gjennom nærradio. Han forteller at han som 16-åring fikk domenet salangen.com i bursdagsgave. Det endret livet hans. Han startet nettavisen.

Larsen er autist og forteller at han er hundre prosent ufør.
– Autismen hemmet meg voldsomt i starten, men jeg bestemte meg for å fokusere på mine sterke sider i stedet for de svake, sier han.

De sterke sidene, forklarer han, er at han ser nyhetssaker i de små, positive tingene i lokalsamfunnet. Så han startet Salangen Nyheter for 17 år siden. Avisens fokus er nettopp de små, positive, hverdagslige nyhetene.
– Som barnehagekarneval, seniordans og at COOP har byttet flagg. Jordnære, varme saker, sier Larsen.

Blant journalistene opp gjennom årene har det vært en blanding er personer som trenger hjelp og personer som ikke trenger det.
– Min erfaring er at folk først og fremst trenger å bli sett og hørt, få tilbakemeldinger og få en anerkjennelse for jobben, sier han.

Ville ha en rolle

– Jeg ville ha en rolle i samfunnet, ikke bare være en uføretrygdet, sier Larsen.

Han forteller at bedriften er tilrettelagt gjennom NAV. Den teller fem personer pluss han selv.

MIKI-senteret

Larsen brenner for at vi skal se mennesker med hull i CV-en, men som likevel vil inn i jobb. Derfor har han startet MIKI-senteret. Det skal i samhandling med arbeidsgivere tilrettelegge for at folk som sliter skal komme inn i et jobb- eller utdanningsløp. Senterets perspektiv er hele landet.

Også her ser det ut til at han har truffet blink. Mange støtter senteret, inklusiv bergensmilliardær Trond Moen og regjeringen. Statsminister Erna Solberg har sågar vært og besøkt Larsen og Salangen Nyheter. Det samme har helseminister Bent Høie gjort.

Han sier han brenner like mye for Salangen Nyheter og MIKI-senteret. Sesong to av TV3-serien om Salangen Nyheter kommer til høsten. Larsen er ikke spent på hva som kommer.
– Alle episodene er ferdig innspilt.

Del denne artikklen...

Del denne artikklen...

REDAKSJON

Terje Aurdal

Redaktør

Tlf. 913 88 748

Jonas Ellingsen

Journalist

ADM. / ANNONSER

Dag-Håvard Danielsen

Dagl. leder

Tlf. 484 29 472

Viggo Danielsen

Markedskonsulent

Tlf. 977 84 014

ABONNEMENT

abo@nordn.no

Tlf. 411 90 782

GRAFISK PRODUKSJON

Viggo Danielsen

Produksjon / Web

Tlf. 977 84 014

Nordn

Copyright 2017
Nordnorsk Næring AS

Powered by recoil